Gâteau de la Maison Blanche

Dette er en sjokoladekake med ostekrem og bær. Veldig god!!!! Litt bronieaktig.

BUNN:

  • 200 gram smør
  • 200 gram sjokolade (100 gr kokesjokolade og 100 gram 70%)
  • 4 egg
  • 4 dl sukker
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1 dl hakka pistasjenøtter

Smelt smør og bland inn sjokoladen i biter - rør til sjokoladen har smeltet. Visp sammen egg og sukker og tilsett sjokoladeblandingen. Sikt i det tørre og rør inn nøttene. Hell røren i en smurt springform og stek kaken i ca 40 min ved 170 grader...... settes så til kjøling.

FYLL:

  • 2 pakker Marchaponeost (tilsammen 500 gram)
  • 2 ts sitronsaft
  • 1 dl melis
  • 1 vaniljestang
  • 1 dl pistasjenøtter
  • bringebær og blåbær

Skjær vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Bland marscaponen med sitronsaft, melis og vaniljefrøene. Smør kremen over den avkjølte kaka og pynt med bær og pistasjenøttene. Supergodt.

 

2 kommentarer

Ida

09.04.2014 kl.22:30

Hei, dette var kaka du laga til Knut sin bursdag sant? Den var nydelig fantastisk god!!! Trur faktisk det er den beste kaka eg har smakt!

snillelinda

20.03.2017 kl.18:50

Jepp det var det. Tusen takk????????????

Skriv en ny kommentar

snillelinda

snillelinda

42, Lærdal

Her kommen en liten blogg om det som interesserer meg mest for tiden. Mat, trening og klær........ Foreløbig er det bare matoppskrifter her, men har en plan om å skrive litt om min bukselidenskap også.......og trening.

Kategorier

Arkiv

hits